Het doel van Kaspersky VPN Secure Connection

Openbare Wi-Fi-netwerken zijn mogelijk onvoldoende beveiligd als ze bijvoorbeeld een kwetsbaar versleutelingsprotocol of een zwak wachtwoord gebruiken. Als u via onveilige wifinetwerken aankopen op internet doet, worden uw wachtwoorden en andere vertrouwelijke gegevens als niet-versleutelde tekst verzonden. Hackers kunnen uw vertrouwelijke gegevens, zoals het nummer van uw bankpas, onderscheppen en toegang tot uw geld krijgen.

Wanneer u verbinding maakt met een wifinetwerk, controleert Kaspersky VPN Secure Connection de beveiliging van het netwerk. Als het wifinetwerk niet veilig is, wordt u door Kaspersky VPN Secure Connection gevraagd een beveiligde verbinding te gebruiken via een speciale server in de door u opgegeven regio. Bij het gebruik van een VPN worden de gegevens van een website eerst ontvangen door de speciale server. Kaspersky VPN Secure Connection verstuurt dan de gegevens naar uw apparaat via een versleutelde beveiligde verbinding.

Kaspersky VPN Secure Connection biedt de volgende voordelen:

Kaspersky VPN Secure Connection kan ook worden gebruikt voor andere soorten netwerkverbindingen, zoals een lokale internetverbinding of een verbinding via een USB-modem.

Kaspersky VPN Secure Connection vraagt u standaard niet om VPN in te schakelen als het HTTPS-protocol wordt gebruikt om verbinding te maken met een website.

Het veranderen van de locatie bij het bezoeken van bankwebsites, online winkels, sociale netwerken, chats of e-mailwebsites kan fraudebestrijdingssystemen in werking stellen. Antifraudesystemen zijn bedoeld voor het controleren van online financiële transacties op tekenen van frauduleuze handelingen.